Over ons

Harald:

Zat als kind al met zijn neus in de dierenencyclopedie en boeken over diverse hondenrassen. Vraag je hem van welk ras een hond is…..hij herkent ze 99 v.d. 100x. Harald was ook vaak te vinden bij zijn oom (fokker van teckels) en ging met hem naar hondenshows. Het kon dan natuurlijk ook niet anders dan dat hij op zijn 6e zijn eerste teckeltje kreeg.

 

Karin:

Is opgegroeid met allerlei dieren. Van paarden tot kalkoenen, konijnen, ganzen, schapen en natuurlijk honden. Toen ze 9 jaar was kwam er een Ierse Setter pup. Horsefriend (‘tja…ik mocht hem een naam geven en hij groeide op tussen de paarden’) werd haar grootste maatje.

 

Toen wij een stel werden kwam in 2002 Ierse Setter pup Vicary’s Blinddate (we noemden naar BD) deel uitmaken van ons gezinnetje. Wat waren we beiden stapelgek met haar. Zo aanhankelijk, trouw, schrander en intelligent……ook Harald werd besmet met het Ierse Setter virus. Wel bleef ook bij hem een teckel favoriet, dus kwam er in 2010 ons langharig dwergteckeltje Ninet von der Humboldruh bij.

 

BD was 13,5 jaar toen we afscheid van haar moesten nemen. Het gemis was groot en het heeft een paar jaar geduurd,  maar op een gegeven moment moest en zou er toch weer een Ierse Setter komen. Op 19 februari 2017 werd in België onze QT Ireleith geboren! Met Ninet en QT was het ook liefde op het eerste gezicht.Tussen de fokker en ons ontstond er een leuk contact en bij een bezoekje werd ons op een gegeven moment gevraagd of wij 1-jarige Zohra of the Trav’lin Star erbij zouden willen hebben. Tja, dat zou voor QT eigenlijk wel erg gezellig zijn……dus kwam ook Zohra bij ons.

 

Na de komst van de Spetters begon onze droom te groeien: een eigen kennel (al is er bij ons geen kennel te vinden ;-), ze leven allemaal bij ons in huis). 

Harald ging dan ook deelnemen aan hondenshows en behaalde met QT goede resultaten. Eind 2019 werd ze Nederlands Kampioen!

 

Onze kennelnaam  ‘Deepn Dazzling Red’ werd aangevraagd en toegekend:

Deepn : Onze woonplaats Diepenheim op z’n Twents, tevens afkorting van ‘deep and’

Dazzling : oogverblindend/schitterend

Dus:

Diepenheim’s oogverblindend/schitterende  rode…… en/of  

Diep en oogverblindend/schitterend rode….